مرتضی کلانتریان، حقوقدان و مترجم، در 87 سالگی خودکشی کرد / علت خود کشی چه بود؟

– مرتضی کلانتریان، حقوقدان و مترجم، در 87 سالگی خودکشی کرد / علت خود کشی چه بود؟ مرتضی کلانتریان، مترجم خوش سلیقه ی ایرانی و قاضی بازنشسته ..

مرتضی کلانتریان، حقوقدان و مترجم، در 87 سالگی خودکشی کرد / علت خود کشی چه بود؟ - خبری و متفرقه

مرتضی کلانتریان، حقوقدان و مترجم، در 87 سالگی خودکشی کرد / علت خود کشی چه بود؟
مرتضی کلانتریان، مترجم خوش سلیقه ی ایرانی و قاضی بازنشسته در 87 سالگی با مرگی خودخواسته با زندگی وداع کرد



مرتضی کلانتریان مترجم و حقوقدان سرشناس خودکشی کرد. او امروز خود را از طبقه دوازدهم خانه اش به پایین پرت کرد و جانش را از دست داد.

مرتضی کلانتریان (متولد 1311، تنکابن) پس از پایان تحصیلات متوسطه، در رشته حقوق مشغول به تحصیل شد. دکترای حقوق را از دانشگاه پاریس گرفت و بعد از بازگشت به ایران به عنوان قاضی دادگستری مشغول کار شد. مدتی پس از بازنشستگی به کار وکالت پرداخت، اما وکالت را نیز ادامه نداد و به ترجمه متون ادبی و حقوقی روی آورد.

از آثار کلانتریان به این کتاب ها می توان اشاره کرد: «وجدان زنو» از ایتالو اسووو، انتشارات آگاه، «سیمای زنی در میان جمع» نوشته هاینریش بل، نشر آگه، «نقطه ضعف» نوشته آنتونیس ساماراکیس، انتشارات آگاه، «ظرافت جوجه تیغی» نوشته موریل باربری، انتشارات کندوکاو، «دیدار به قیامت» اثر پی یر لومتر، نشر آگاه، «ادبیات و حقوق» اثر فلیپ مالوری، «افسانه پدران ما» نوشته سورژ شالاندن، «اندیشه های حقوقی» اثر فلیپ مالوری، «بازگشت به کیلی بگز» نوشته سورژ شالاندن، «بررسی یک پرونده قتل» اثر میشل فوکو، «بشریت و حاکمیت ها» اثر مونیک شمیلیه ژاندرو، «رساله ای کوچک در باب فضیلت های بزرگ» نوشته آندره کنت – اسپونویل، «رویا و تاریخ (آمریکا در 2 قرن)» کلود ژولین و «قرارداد اجتماعی» (متن و در زمینه متن) از ژان ژاک روسو.

مرتضی کلانتریان ، مترجم، امروز و در 87 سالگی با پریدن از پنجره آپارتمان مسکونی اش در بهجت آباد تهران به زندگی خود پایان داد

او ترجمه «وجدان زنو»، «سیمای زنی در میان جمع»، «نقطه ضعف»، «ظرافت جوجه تیغی» و «دیدار به قیامت» را در کارنامه خود داشت

ظرافت جوجه تیغی ، رمانی درباره افسردگی و تمایل به خودکشی بود که کلانتری به فارسی ترجمه کرد

یکی از مهمترین کتاب هایی که مرتضی کلانتریان ترجمه کرد «سیمای زنی در میان جمع» نوشته ی هاینریش بل بود.کتابی که کلانتریان در مقدمه ی آن نوشته که آکادمی نوبل هنگام اعطای جایزه ی نوبل به هاینریش بل این کتاب را جامع ترین اثر او معرفی کرده بود.کتاب را نشر آگه منتشر کرده