آموزش قلمه زدن کراسولا خر فه ای

– کراسولا یکی از گیاهان مشهور در جهان است که بیش از 150 گونه دارد و در ایران مردم بیشتر با گونه خرفه ای آن یا Crassula Portulaca آشنا و آن را به عنوان..

آموزش قلمه زدن کراسولا خر فه ای - خانم هنرمند

کراسولا یکی از گیاهان مشهور در جهان است که بیش از 150 گونه دارد و در ایران مردم بیشتر با گونه خرفه ای آن یا Crassula Portulaca آشنا و آن را به عنوان گیاهی دارویی نوش جان می کنند. اما برخی از گونه های آن از نظر شکل و قیافه شبیه به گیاهان گوشتی و کاکتوس هستند که به اشتباه آن را کاکتوس می خوانند.

کراسولا خرفه نوعی از گل ها است که مناسب شرایط آپارتمانی می باشد. بطور کلی نگهداری از آن و برطرف کردن نیاز هایش کار بسیار ساده و لذتبخشی است. این گیاه مقاوم و زیبا را به راحتی می توان با هرس کردن به بونسای تبدیل کرد.

توضیحات کراسولا خرفه ای
کراسولا با نام علمی “Crassula ovata” از خانواده “Crassulaceae” و جنس “Crassula” تعلق دارد و بومی جنوب آفریقا است که امروزه به شکل گسترده ای در اکثر نقاط به عنوان گیاه آپارتمانی مورد استفاده قرار میگیرد.

کراسوالا خرفه گیاهی گوشتی (بافت برگها و ساقه می توانند آب در خود ذخیره کنند) ، همیشه سبز است و برگ های ضخیم و براقی دارد. رشد آن کند می باشد.

کراسولا خرفه را گیاه یشم نیز می خوانند و این اسم بدلیل رنگ برگ های آن می باشد که به رنگ سبز یشمی هستند. با تغییر شرایط نوری این گیاه به رنگ قرمز نیز تغییر می کند.

گلدهی گیاه کراسولا خرفه
گلدهی گیاه کراسولا خرفه
رنگ ساقه های بالغ قهوه و چوبی مانند می شوند. کراسولای خرفه را اگر در شرایط خاص قرار دهیم در فصل بهار گلدهی را شروع می کنند و گلهای ستاره ای سفید یا صورتی شکوفا می شود. یکی از شرایط وجود دوره های تاریک سرد و خشک در زمستان می باشد که منجر به گلدهی این گیاه در این زمان از سال می شود.

محبوبترین گونه کراسولا خرفه C. ovata ‘Hummel’s (نمونه ای است که یک نوار باریک قرمز رنگ برگ ها را احاطه می کند) می باشد.

همچنین امروزه بنسای یا بونسای کراسولا بسیار مورد پسند قرار گرفته است. بنسای کراسولا ارتفاعی حدود 30 سانتی متر را دارند. نام انگلیسی متداول این گیاهlucky plant (گیاه شانس)، Friendship plant (درخت دوستی ، Jade Plant (گیاه یشم ) و Money Tree (درخت پول) است

شرایط نگهداری کراسولا خرفه:
آبیاری
آبیاری کراسولا خرفه نیر مثل کراسولاهای دیگر به آبیاری کمی نیاز دارد و اصولا در تابستان بین هر دو آبیاری خاک باید خشک باشد ولی در زمستان این خشکی خاک باید تا عمق 1-2 سانتی متری خاک برسد و سپس آبیاری را شروع کنیم. این گیاه به آبیاری زیاد حساس می باشد و در صورت آبیاری زیاد برگ ها شروع به ریزش می کنند و ساقه پوسیده می شود. و در طرف مقابل خشکی بیش از حد نیز باعث کم شدن ضخامت برگ های کراسولا می شود و اگر طولانی مدت باشد برگ ها ریزش پیدا می کنند.

نور
این گیاه عاشق نور است. آفتاب مستقیم را تحمل می کند و در این شرایط ساقه های ضخیم تر و برگ های بیش تری نیز تولید می کند. اما با نور کم نیز سازگار است. ولی برگ ها با فاصله زیاد بر روی ساقه رشد می کنند. همچنین این گیاه نور صبح تا ظهر را بیش تر از نور بعد از ظهر دوست دارد زیرا وجود دمای بالاتر هوا نسبت به صبحگاه همراه با اشعه مستقیم آفتاب می تواند موجب افزایش آسیب به گیاه شود پس بهترین محل برای نگه داری این گیاه در آپارتمان پنجره های جنوبی است.

اگر شرایط نوری این گیاه محیا باشد اطراف برگ ها قرمز می شوند که به کراسولا زیبایی دوچندان می دهند.

توجه داشته باشید که با کم نور شدن محیط باید آبیاری نیز کاهش پیدا کند.

دما
بهترین دما برای رشد این گیاه 24-15 درجه سانتیگراد است. درجه های پایین را نیز تحمل می کند ولی برای دوری از خطر یخ زدگی بهتر است گیاه را حدود 10 درجه سانتی گراد نگهداری کنید تا خطر پوسیدگی را کاهش دهید.

حتما مطالعه کنید
معرفی و نگهداری درخت خرمالو
خاک
خاک کراسولا خرفه باید زهکشی خوبی داشته باشد تا مانع از این شود که ریشه ها به مدت طولانی تری در آب بمانند. مخلوط خاک برگ+کوکوپیت+پرلیت خاک مناسبی برای این گیاه می باشد. البته اینها تنها مثالهایی برای مخلوط خاکی این گیاه است و شما میتوانید از هر نوع مخلوط خاکی که سبک است و زهکش خوبی دارد برای این گیاه استفاده کنید.

تغذیه
بهار، تابستان و پاییز، ماهی یکبار با کودهای مکمل، گیاه را تقویت کنید اما در زمستان بگذارید قدری استراحت کند.

تعویض گلدان
نیازی نیست که گلدان را زود به زود تعویض کنید. حتی می توان گفت تا زمانی که ریشه ها از زیر گلدان بیرون نزده اند، نیازی به تعویض گلدان نیست